Bjorn Lommelen

Over mezelf

Uiteindelijk heeft alles wel een begin...

Oorspronkelijk ben ik professioneel muzikant van opleiding. Gedurende zes fantastische jaren heb ik dwarsfluit gestudeerd aan het Conservatoire Royal de Musique de Mons. Tussendoor vulde ik mijn tijd met onzettend veel projecten, waaronder musicals, voorstellingen, concerten, koorlid bij Fine Fleur en Night Of The Proms, Ennio Morricone, Adya Classic, en nog veel meer.

Muziek is mijn leven, nu nog steeds.

Na enkele jaren aan het Conservatorium waagde ik mijn kans aan een van de grootste scholen ter wereld, The Royal Academy of Music in Londen, waar ik slaagde voor mijn toelatingsproeven.

Op een moment ontdekte ik dat er meer was dan piano. Namelijk de BINNENKANT van een piano.

Dit was het... Ik ontdekte de kunst en ambacht van het pianostemmen, het afregelen van het instrument, en begon ik zelfs met het bouwen van klavecimbels. 

Mijn opleiding was als leerjongen bij Stefaan Van de Winkel. Hij is één van de enige Belgische techniekers die de kans had in Duitsland af te studeren als pianobouwer.

Naast vele particulieren, ben ik stemmer bij verschillende muziekacademies, pianobedrijven en groothandels, en concertzalen zoals Ballet en Opera van Vlaanderen in Antwerpen.

Sinds dit jaar ben ik lid van de Vereniging voor Pianotechnici Nederland, waar de meest recente technieken en ervaringen worden gedeeld en waar vakkennis uiterst belangrijk is.

vvpn-logo-zonder-txt-200.jpg